Månadsmöte 2017-04-24

Föredrag om Tuki Nepal måndagen den 24 april 2017

Tuki är namnet på en liten oljelampa, som har varit den enda ljuskällan hos många fattiga familjer i Nepal.  Tuki Nepal är också namnet på det hjälpprojekt Ewa Söderberg och hennes familj bedriver sedan drygt tio år. Målet har varit att alla barn i byn ska få gå i skolan, att man ska ha en sjukstuga och att man ska få elektricitet i alla hus, åtminstone under en del av dagen.

Den 58 sekunder långa kraftiga jordbävning, som slog till lördagen den 25 april mitt på dagen raserade praktiskt taget alla hus, och Tuki Nepal fick börja om sitt arbete från början. Tack och lov var det ingen som omkom i jordbävningen eftersom det var lördag och skolan var stängd. De flesta hade varit utomhus och undgått att bli begravda i rasmassorna.

Om detta berättade Ewa Söderberg engagerande. Hon förmedlade bilden av livet i en annan del av världen, där förutsättningarna är mycket annorlunda än hos oss.

Klicka på en bild för större bild.