Årsmöte 2023 14 mars 2023

Ewa hälsar alla välkomna till detta årsmöte och gör en liten resumé över året som gått. 2022 började inte bra med pandemin och alla restriktioner. Så småningom kunde vi starta upp om än i en väldigt begränsad omfattning med endast ett fåtal deltagare och föreläsningar som fick genomföras gånger två för att så många som möjligt skulle kunna deltaga. Under senvåren började det lossna och resan i maj till Hönsalottas luffarmuseum kunde genomföras.  Under hösten 2022 kunde vårt program genomföras fullt ut. Så som en sammanfattning kan man säga att ”slutet gott, allting gott”.

Efter Ewas inledning genomfördes årsmötet under säker ledning av Yngve Rehnström, alla beslut fattades i stor enighet. Yngve avtackades med blomma.

Efter årsmötet blev det underhållning av Aktiva Seniorers egen kör under ledning av Sven Torstensson. Man började med ”Vintern rasat ut” där Sven ackompanjerade på piano, sedan följde vårkänslor genom ”Ja, det är våren”. Evert Taubes ”Sjösalavals” kom sedan och därefter ”Tulpaner från Amsterdam”, de tre senaste melodierna ackompanjerade Sven med dragspel. ”Vårvindar friska” följdes av ”Nu grönskar det i dalens famn” där melodin är skriven av Johann Sebastian Bach. Lill-Babs låt ”Leva livet” kom sedan och följdes av Olle Adolphssons ”Råd till dej och mej”. Kören avslutade med Beatles ”When I´m 64” med den svenska texten ”När jag får pension”. Efter alla applåder fick vi ett extranummer ”Uti vår hage”. Underhållningen var verkligen underhållande och kören under ledning av Sven Torstensson kan känna sig både nöjda och stolta över sitt uppträdande.