Det är inte i medvind en drake flyger

Höstterminsstart 29 augusti 2017

Nu är Aktiva Seniorer igång igen efter sommaruppehållet med ny lokal i Domkyrkocentrum.Föreläsningarna inleds med Lena Agermark ”Det är inte i medvind en drake stiger” där hon berättar om sitt konstnärliga skapande och hur Lilla Gunnarbo har blivit Växjös Sundborn.Gunnar Ell och hans fru Alma uppförde huset i början av 1900-talet i den nationalromantiska stilen med referenser till en försvenskad jugendstil. En stor trädgård ingår och många har säkert sett och upplevt de vackra vitsippsmattorna på våren.Lena har sin ateljé i Mormorshuset som finns på baksidan av Lilla Gunnarbo. Vi kunde se flera av hennes textila tavlor som hon hade med sig till Domkyrkocentrum.Underhållande och med humor fick vi en inblick hur det kan vara att bo i ett kulturskyddat hus.

Efter lite information från vår ordförande Ewa var det dags att förflytta oss ner en trappa till kaffe och en god kaka.

.