Möte med Niklas Sjögren Asienkorrespondent för SVT

På fettisdagen kunde Ewa Johansson hälsa en fullsatt lokal och Sveriges Televisions utrikeskorrespondent Niklas Sjögren välkomna till en intressant eftermiddag. Niklas gav oss en spännande berättelse om hur det är att vara korrespondent i Asien.

Han berättade om farofyllt arbete i Kambodjas djungler, oerhörda katastrofer efter tsunami i Japan och även om hur det är att hantera upplevelser av katastrofer och oändligt lidande. Korrespondentjobbet idag är mycket ett ensamarbete eftersom tekniken har utvecklats så han kan både fotografera, redigera och sända själv.

Många uppdrag kräver både säkerhetsvakt, fixare och tolk. Niklas talar indonesiska och studerar nu kinesiska. Han har just kommit hem från tre veckors studier på en skola i Peking.

Som avslutning fick vi höra Niklas syn på Kinas utveckling både inrikes och utrikes. 

.