Familjen Kamprads stiftelse

135 Aktiva Seniorer hade trotsat det ymniga snöfallet och tagit sig till Domkyrkocentrum den 27 mars för att höra professor Lena Fritzén berätta om Familjen Kamprads stiftelse. Stiftelsens syfte är att stödja, stimulera och belöna utbildning och vetenskaplig forskning på ett sådant sätt att entreprenörskap, miljö, kompetens, hälsa och social hälsa främjas, berättade Lena.  Avsikten är att öka livskvalitén för äldre personer. Stiftelsen bildades 2011 av Ingvar Kamprad. Idag har stiftelsen en förmögenhet på 4,7 miljarder kronor. Sedan starten har 470 miljoner kronor delats ut till 200 olika projekt. Ledordet är att pengarna ska komma till nytta för de många människorna.  Lena berättade om några lyckade projekt som genomförts, bl.a. uppsättandet av 1000 ljugarbänkar i anslutning till äldreboenden och inköp av 50 parcyklar, så att äldre kan få känna vinden blåsa i håret på en cykeltur tillsammans med personal.
Ordförande Ewa Johansson tackade för den intressanta föreläsningen med en påskblomma och därefter serverades kaffe och kaka innan det var dags att ge sig av hemåt i snödrivorna. Vi snubblade på orden när vi önskade varandra Glad Påsk. Ibland lär det som God Jul.

.