Teater och scenkonst

Först ut bland årets föreläsare var Therese Willstedt, VD och scenkonstchef för Regionteatern Blekinge Kronoberg. Hon började med en humoristisk presentation av sig som person.

Vi fick veta att odling och banjospel tillhörde hennes många intressen. Sitt digra CV kunde hon förgylla med uppdrag som dansare, koreograf, regissör och teaterchef. Dessa uppdrag har medfört ett stort antal flyttningar mellan olika länder. Hon talade sig också varm för kulturskolan, som ger möjlighet för alla att få lära och pröva på.

Visionen för Regionteatern är att göra skillnad för människor genom scenkonst, som ger nya perspektiv och väcker engagemang. En nog så lovande vision.

Därefter presenterade Therese tillsammans med marknadsansvarige David Schagerström ett urval av vårens program. David redogjorde för biljettbeställningar, grupprabatter,stammiskort m.m. Alla hälsades välkomna till Regionteatern och efter denna gedigna presentation känns det verkligen lockande.

.