Radiominnen

Lisa Syrén, välkänd för de flesta efter 16 år som programledare för Karlavagnen och 22 år för Ring så spelar vi, bjöd på en otroligt rolig och underhållande tillbakablick över spännande samtal hon haft med lyssnare genom åren vid Växjös februarimöte.

Vi fick höra om hur ett litet marsvin dalade ner i en fallskärm på Hötorget rakt i famnen på Solveig, 7 år, som såg det som ett ganska självklart svar på flera års aftonböner om att få ett marsvin. Vi fick också följa Ottos funderingar om vad lycka är. Lycka är att sitta i båten när solen går upp och dimman lättar, dricka kaffe på bit medan lommen ropar och då, just då nappar rödingen!

Vi fick också i vår fantasi måla upp bilden av danscharmören Mats, som med ett varggrin landade mitt bland tävlingsdomarna, Margareta, som firade sin 60-årsdag i Egypten iförd bikini, Svante, som friade till sin Maggan i direktsändning och Åke från Lule, som stickade grå strumpor och som fick ett rött garnnystan av Lisa i present. Några dråpliga pruttincidenter fick tårar av skratt att rinna nerför våra kinder.

Men allt är inte bara skoj och tokerier. Som driven radiopratare har Lisa fått rycka in och prata med folk vid tunga och traumatiska händelser som vid tsunamikatastrofen, attentatet mot Anna Lind, Breivikattacken och Parisattentatet.

Lisa skickade med sig lite av sin livsfilosofi. Ta vara på de små stunderna! Sök alltid glädjen, eländet kommer av sig självt! Stäng av mobilen! Skratta!

Hon flaggade också för den nya radiokanalen P4+, som hon just har startat tillsammans med Ulf Elfving. ”Den är till för oss, vi som är framtiden”, menade Lisa. P4+ hittas på Sveriges Radio play.

Ett stort tack framfördes till Lisa, som hälsade oss välkomna till Karlskrona i augusti, när många öppnar sina trädgårdar och tar emot besökare.

.