Adventskonsert i Mariakyrkan 2021

Höstens möten avslutades traditionsenligt med en adventskonsert med Mariakören under ledning av organist Johannes Friberg i den vackra Mariakyrkan tisdagen den 30 november 2021.
Det var skönt att komma in från ett kallt och snöigt Växjö till det upplysta kyrktorget, där det var uppdukat ett härligt adventskaffe med lussebullar och pepparkakor. När kaffet var uppdrucket och vi var uppvärmda gick vi in i den cirkelrunda kyrksalen, som var upplyst med levande ljus runt väggarna. En stilla och förväntansfull tystnad lägrade sig i kyrkorummet och som ett vingsus kunde vi snart förnimma klockren körsång som fjärran ifrån närmade sig, och så kom då kören intågande tillsammans med sin ledare Johannes. En fin entré!
Kören bjöd på ett helt fång med vackra, traditionsenliga sånger, prästen Victor delgav oss några tankar inför julhelgerna och vi fick alla stämma in i Bereden väg och Hosianna.
När kören avslutade med Otto Olssons Advent och sista tonen klingat ut applåderade vi så till den milda grad att kören bjöd på ett extranummer. Vi blev varma både i händerna och i hjärtat!
Mariakören, violinisten, Johannes och Victor tackades för en fantastiskt fin adventskonsert och därefter tackade vi varandra för all trevlig samvaro under den gångna hösten, önskade varandra God Jul och på återseende nästa år. Vid utgången fick alla vårens program i handen, även det en trevlig tradition i vår förening.

.