Ledarskap på internationell nivå

Sigfridssalen i Domkyrkocentrum i Växjö var välfylld av förväntansfulla Aktiva Seniorer vid årets första månadsmöte tisdagen den 22 januari. Det var roligt att träffas igen efter juluppehållet, tyckte alla.

Vårens program inleddes med ett mycket intressant föredrag av Carl-Axel ”Calle” Hageskog under rubriken ”Ledarskap på internationell nivå”. Calle är välkänd för allmänheten som kaptenen för det svenska Davis Cup-laget i tennis med Mats Wilander, Anders Järryd och Magnus Larsson, professorn i idrottens ledarskap på Linnéuniversitetet i Växjö och nu coachernas coach i den Olympiska kommittén i Norge.

Calle berättade om hur han arbetar med att hjälpa ledarna att bli bättre. Visionen är: Leda och träna bäst i världen och filosofin lyder: Tillsammans mot de stora prestationerna.

Calle bygger allt arbete på tre grundbegrepp: respekt, fair play och omtanke. Han gav många roliga och tankeväckande exempel på hur detta går till i verkligheten.  Publiken både skrattade och nickade instämmande.

Efter föredraget tackade ordföranden Ewa Johansson Calle för en fantastisk lektion i etik och moral. Calle fick en extra varm applåd när Ewa berättade att Calle hade skänkt sitt arvode till BRIS. Själv fick han en liten vårbukett med pärlhyacinter. Som avrundning serverades kaffe med blåbärsmuffins. En mycket givande och inspirerande eftermiddag var det allmänna omdömet.

.