Indien idag

Vårens sista månadsmöte handlade om det mångfacetterade landet Indien, som inte för inte, kallas Imperiets Juvel. Barbro och Rune Isaksson visade bilder och berättade humoristiskt och med glimten i ögat om det fascinerande landet, som är enormt med 1.3 miljarder invånare i 29 delstater. Det är 8 ggr större än Sverige till ytan och har 21 000 dialekter. Det var en mycket intressant rundresa, som de gjort, med besök i bl a Sikhernas tempel, där det lagas mat till 15 000 personer per dag, den stora industristaden Jaipur, Vindarnas palats, Maharadjans palats, Amber Fort, Jal Mahal, tigerreservatet Ranthambore med imponerande tigrar på två meters avstånd och så naturligtvis Agra med det otroligt vackra mausoléumet Taj Mahal. Det är också en enorm trafik med allehanda fortskaffningsmedel blandad med de heliga korna, som strövar fritt.                                                                      

I Indien slipas också 11 av  12 diamanter i världen.

Resan avslutades i Dehli.

.