FAS 20 år och Färöarna

Tisdagen den 14 september 2021 kunde medlemmarna för första gången sedan mars 2020 åter samlas till ett månadsmöte, vilket var roligt och efterlängtat av alla. Passande nog inleddes mötet med att föreningens 20-årsjubileum firades. Ordföranden Ewa Johansson gjorde en liten resumé över de gångna 20 åren och visade bilder med hög igenkänningsfaktor från olika aktiviteter och spännande föredrag. Vi kände igen trubaduren Björn Elmqvist, domprost Thomas Petersson, konstnär Lena Agermark, landskapsarkitekt Marielle Almqvist, historikern Håkan Nordmark, byggnadsantikvarie Samuel Palmblad, professor Calle Hageskog, doktor Christer Petersson och radioprofilen Lisa Syrén för att nämna några. Vi mindes också trevliga resor som vi gjort till intressanta platser. Och så var det bilder från de fina adventskonserterna i Mariakyrkan, som har avslutat våra höstterminer i 10 år.

Till sist reste alla sig upp och sjöng ”Ja, må vi leva många lyckliga år”. Ett rungande fyrfaldigt leve avslutade jubileumsdelen. Därefter tog vice ordförande Gunnar Svensson vid med sitt föredrag ”Vilda, vackra Färöarna”.

Vi fick följa med Gunnar med familj på en spännande resa i det säregna och fascinerande landskapet. Grönt och får är utmärkande för Färöarna, berättade Gunnar. ”Men glöm inte att ta med egen matsäck, det finns inga vägkrogar på Färöarna”, tipsade han. Själva hade de fått dricka kaffe hemma i vardagsrummet hos en familj på vägen, när de hade blivit strandsatta.

Men själva vi fick både kaffe och jubileumsbakelse som avslutning på vår härliga första träff på ett och ett halvt år.

.