Rid i natt – ett skönlitterärt debattinlägg i krigstider

En efterlängtad föreläsare, Olle Larsson, förgyllde vår andra träff med en resa i Wilhelm Mobergs spår. Vi fick höra den spännande bakgrunden till boken Rid i natt! , som utspelas på 1600-talet.

I vår tid blev den ett debattinlägg i krigstid. Moberg vill ge det vanliga folket en röst. Boken är en appell att engagera sig och stå upp för sina värderingar och protestera mot orättvisor. Frihet och demokrati är värda att slåss för. Uppmaningen är lika aktuell idag som på 1600-talet.

Olle avtackades med rungande applåder och ett ljus för att skingra höstens mörker. Vi i publiken ser redan fram emot nästa spännande föreläsning.

Under kaffet köpte vi lotter i Ewa Gustavssons lotteri till förmån för Världens Barn. Vinsterna bestod av ett stort antal vackra förkläden, väskor, bokomslag med mera, som Ewa förfärdigat under pandemin. Lotterna hade strykande åtgång, och vi var många som kunde gå hem med en ny väska eller ett nytt förkläde. Stort tack till Ewa för den uppskattade insatsen!

.