Nyfiken på geologi

Tisdagen den 26 oktober 2021 gästades vi av fotografen, naturpedagogen och författaren Anders Rapp, som just kommit ut med sin senaste bok Nyfiken på geologi.

På ett konkret och åskådligt sätt fick vi en snabblektion om lavakuddar, olika kornstorlekar, drumliner, sura och basiska magmabergarter, sedimentära och metamorfa bergarter, inlandsisens framfart och mycket annat.

Sen visade Anders vackra bilder från olika delar av Sverige, vilka illustrerade det vi just hade lärt oss. Vi nickade instämmande när vi fick se drumliner, diabaspelare, glaciärnischen i Kebnekaise, kvartsit från Dalsland, marmorgrottan i Dalarna, tunnelgrottan vid Höga kusten och stenringarna vid Vindelälven. Vi fick också se fina bilder på växter och djur, som finns på de här lokalerna.

Efter denna fantastiskt inspirerande föreläsning var det gott att få koppla av med en kopp kaffe. En härlig eftermiddag tyckte alla.

.