Vårblommorna i Linnéparken torsdag 2 maj 2024

I strålande och värmande vårsol tog Växjö kommuns trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner Ida Edberg med 25 Aktiva Seniorer på en visning av vårplanteringarna i Linnéparken. Årets tema är gamla tapeter. Vi planläggningen har Ida utgått från de starka färgerna och de geometriska formerna, som är dominerande i de gamla tapetmönstren och omsatt dessa till prunkande rabatter. Resultatet har blivit bedövande vackra och effektfulla bilder med tydliga synteser i komplementfärgerna orange-lila, gult-blått och rött-grönt. Inslag av vitt och lime förstärker intrycket.

Medan vi vandrade från kaktusplanteringen till Sillagatan och vidare till Blomstergatan och lyssnade till Idas fina presentation av de överdådiga blomsterarrangemangen var vi insvepta i en härlig doft av honung och nektar. Vi fylldes av en skön känsla av att vintern äntligen ligger bakom oss och att ”sommarn kommer med jättesprång”, som Olle Adolphson sjunger. Vi tackade Ida för en mycket inspirerande blomstervandring med en stor applåd och en present.