En socialchef emeritus kåserar tisdag 24 oktober 2022

Dagens gäst och föreläsare Thomas Rosendal kom ända från Osby i Skåne. Han bjöd på många härliga episoder ur sitt liv,. Dels från barndomen, som son till den berömde prästen Fader Gunnar och dels från sin egen karriär som socialchef i Osby. Det är underbart med människor, som kan se på livets tokigheter och förtret med humor, vilket ledde till många glada skratt under eftermiddagen. Men bakom skymtade även allvaret fram. Som socialchef mötte Thomas många ledsamma öden, där alkohol och pengabrist var vardagsproblem. Thomas gav oss också en tankeställare angående ungdomar på glid och de tidiga insatser, som behövs för att komma till rätta med problemen. Som avslutning på denna trevliga eftermiddag fick vi höra en live-inspelning med Fader Gunnar, som gav oss några tänkvärda ord på vägen.

.